Úvod Články & zajímavosti 10 nejdůležitějších věcí, při výběru auto zvedáku

10 nejdůležitějších věcí, při výběru auto zvedáku

My z Twin Busch teamu nemáme rádi pokud se, kterýkoliv automobilový nadšenec rozhodne zakoupit nový zvedák a poté je zklamán nedostatkem funkcí vybraného zvedáku, nebo špatným servisem. Právě proto, bychom Vám rádi pomohli vyhnout se špatnému nákupu zvedáku Vašich snů a proto jsme navrhli následující seznam.

Buďte dostatečně informovaný zákazník a nestanete se obětí špatného nákupu. Toto je pouze začátek.

10. Dostupnost informací

Průzkum je důležitou částí Vašeho rozhodování a proto by jste měli vyhýbat společností, které o sobě nenabízejí dostatek informací i o jejich produktech. Uznávané společnosti prodávající vybavení servisů jsou na své produkty a úspěchy hrdé, takže si za nimi stojí veřejné mínění. Propagují své produkty široké veřejnosti. Pokud se pokoušíte dělat průzkum na společnosti zabývající se prodejem vybavení autoservisů a najdete zmínku o jejich společnosti až např. na 6té straně ve vyhledávači (např. www.seznam.cz) bez žádných skutečně užitečných informací, je zde velká pravděpodobnost, že dané společnosti něco skrývají. Některé společnosti Vás dokonce donutí si zavolat pro více informací o jejich produktech. Často jde o prodej založen více na propagaci než na opravdové kvalitě. Nenechte se chytit do pasti. V případě, že je o dané společnosti snadné najít jakékoliv informace, můžete si být jisti, že jste na správné cestě.

9. Kdo OPRAVDU vyrobil tento zvedák

Tato informace je podobná jako předchozí. Vždy se na trhu najdou společnosti, které hrdě uvádějí své jméno na každý možný auto zvedák. Naneštěstí mnohé "značky" jsou jen nálepky malých výrobců, které dané produkty prezentují jako své vlastní. Tyto auto zvedáky se ve skutečnosti vyrábějí v zahraničí v malých manufakturách se špatnými podmínkami s minimálním, nebo žádným ohledem na světové standardy. Pokud najdete zvedák, který Vás opravdu zaujme, určitě si vyhledejte internetovou stránku společnosti, nebo alespoň nějakou brožuru.

Také si zjistěte, zda se ve Vaší zemi nachází více prodejců dané značky. Někteří z těchto podezřelých prodejců se hodnotí jako "exkluzivní dodavatelé", ale pravdou je, že pokud by prodávaly opravdu prvotřídní zboží, tak výrobce by se pokusil expandovat a zahrnout, co nejvíc prodejců. Pokud nedokážete najít spolehlivé a pravdivé informace týkající se daného zvedáku, nebo pokud pouze velmi malé množství prodejců prodává daný produkt, měli byste si začít hledat nějakou alternativní možnost.

8. Poznejte svou garáž

Je důležité nenechat se zbytečně unést. Říká se, že dvakrát měř a jednou řež. Takže změřte, přeměřte a přepřeměřte svou garáž, dílnu. Individuální rozměry a úpravy zvedáků jsou sice možné, ale pro nás zcela vzácné a finančně náročné. Dvakrát si ověřte u prodejce, jaký je minimální prostor požadovaný pro instalaci vašeho zvedáku. Třikrát si ověřte rozměry vašeho preferovaného zvedáku, buď po telefonu, nebo se na nás můžete obrátit emailem. Pokud máte možnost, zjistěte, jestli už někdo ve vaší blízkosti náhodou nevlastní takový zvedák, jaký byste chtěli.

Většinou jsou to hrdí majitelé, kteří vám nabídnou rychlou prezentaci svého auto zvedáku. Rovněž se ujistěte, že víte, kde máte zdroje elektrické energie, pokud budete potřebovat kompresor a zda váš beton zvládne kotvy, pokud by bylo třeba upevnit auto zvedák k podlaze. V podstatě bychom to mohli shrnout tak, že při koupi zvedáku na auta musíte opravdu dokonale znát svou garáž. Dobrou cestou je vytvořit si zápisník s poznámkami, abyste byli kdykoliv připraveni s informacemi nutnými pro instalaci Vašeho zvedáku.

7. Dobré jméno společnosti

Pokud trošku zapátráte, rychle objevíte, co si myslí ostatní o společnosti u které chcete nakoupit. Online komentáře v jednotlivých fórech na internetu zabývající se automobilismem jsou často úžasným zdrojem nefiltrovaných názorů ohledně doporučených, vyzkoušených a prověřených společností zabývající se prodejem garážové techniky. Je důležité uvědomit si, že úplné zavržení , nebo naprostá chvála budou často více extrémy než může být skutečnost. Každopádně použijte tyto názory pouze jen jako dodatečný zdroj informací ve vašem průzkumu dodavatele zvedáku, nebo vybavení pneuservisu a buďte si vědomi, že pravda je obvykle někde uprostřed.

Také si dejte pozor na prodavače, kteří se vám pokusí prodat cokoliv, jen aby měly větší zisk než jeho konkurence. Požadujte důkaz ve formě obrázků, kdykoliv máte pochybnosti o jejich odvážných tvrzeních. Rovněž se ujistěte, že víte jak dlouho je již daná společnost na trhu, což odráží jejich reputaci. Čím déle již existují, tím více času měli na vývoj pozitivních vztahů se svými zákazníky. Velké firmy nabízející vybavení autoservisů zde budou s větší pravděpodobností i v budoucnosti, aby se postarali o záruční podmínky, výměnu dílů a zákaznický servis.

6. Správna cena

Možná to je jasné, ale zaslouží si to zopakovat. Ujistěte se, že hodnota vašeho zvedáku se opravdu vyrovná i jeho ceně. Rozhlížení se po obchodech vůbec není bolestivé, dokud se držíte seznamu vlastností, od kterých nejste ochotni upustit. Pamatujte také na toi, že nejlepší zvedák pro vás nebude ten nejdražší a už vůbec ne ten nejlevnější. Namísto toho to bude ten, ve kterém se cena setkává s výhodami a je přesně taková jaká má být. Dostanete to, za co si zaplatíte a možná i něco navíc, pokud zastihnete vstřícného prodavače.

5. Záruka

I ten nejlepší zvedák na světě je pouze jenom stroj a tím se stává náchylným na lidský faktor a neočekávané selhání (ale potenciální chyby jsou minimalizovány při správných systémech). Informujte se co všechno je součástí záruky. Záruka je většinou v ceně, ale často může být rozšířena na více let, nebo dokonce i na celou životnost zvedáku. Berte to jako dobrou radu, že výrobce je ochoten vyjít vám vstříc. Nezapomeňte si zjistit, jak dlouho existuje daná společnost za bývající se prodejem vybavení autoservisů, zda se jedná o skutečnou dohodu, nebo jen o prázdné sliby.

4. Certifikáty

Co se stane, když si zakoupíte necertifikovaný zvedák? Na takovýto zvedák Vám nebude udělána revize a můžete se dostat do velkých potíží s Vaším podnikáním, dále zde hrozí případné sankce.

Ano, může se to stát a stává se to.

Samotná výroba zvedáku a jeho součástí prochází certifikačním procesem, které obsahují řadu bezpečnostních podmínek výroby, které musí být splněny, aby byl na produktu uznán certifikát.

Na trhu se objevuje celá řada necertifikovaných zvedáků s pochybnou kvalitou použitých materálů.

3. Podpora zákazníků

Podpora zákazníků jde ruku v ruce s reputací. Samozřejmě některé společnosti budou jako med, když zrovna berou Vaši hotovost, ale co když něco nefunguje přesně podle plánu? Znovu se jednou vracíme zpět k průzkumu. Teď jste si už pravděpodobně zúžily váš výběr na pár společností, které auto zvedáky dodávají. Postupujte dále a přečtěte si, co každá společnosť nabízí jako podporu zákazníků, ale nezapomeňte také zatelefonovat na jejich zákaznickou linku. Jakmile se dovoláte, měli byste být schopny posoudit poměrně rychle jejich obecní postoj, jak mají lokalizovanou zákaznickou síť po celé zemi a jejich obecné znalosti o produktech a službách.

Otestujte jich trochu a ptejte se na možnosti vrácení zboží, záruční doby, jak rychle jsou schopni dodat náhradní díl nebo poslat za vámi někoho, kdo se podívá na chybu. Buďme upřímný, v případě, že opravdu budete potřebovat pomoc, budete se nacházet pod mnohem větším vypětím než během vašeho testovacího telefonátu. Pokud se budete po tomto telefonátu cítit frustrován, pravděpodobně jste si vybrali špatnou společnost.

2. Funkce, které požadujete

Pokud autozvedák, který si koupíte nemá funkce, které jste chtěli, nač jste si ho tedy kupovali ?!

Toto vyžaduje trochu předvídavosti na Vaší straně. Nejenže budete muset určit tu nejtěžší věc, kterou bude váš autozvedák zvedat, ale také, jak blízko je vozidlo k zemi, rozměry nejmenšího a největšího vozidla, které budete zvedat a zda a jak snadno budete chtít pohybovat s vaším zvedákem na kolečkách. Nejlepším řešením do budoucna je uzavřít smlouvu s výrobcem, který nejenže nabízí funkce auto zvedáků, které vy požadujete, ale rovněž nabízí také mnoho volitelných zařízení, v případě, že se vaše potřeby časem změní. Zjistěte si, zda vámi vybraná společnost nabízí extra vysoké, extra široké, krátké, úzké, asymetrické a nízké modelové verze, aby lépe vyhověla vašim osobním potřebám. Zeptejte se, zda nabízejí nákladní a dopravní adaptéry, teleskopická ramena, nůžkové zvedáky, speciální kontaktní plochy, kolečka a prodlužovací nástavce. Schopnost adaptace vašeho auto zvedáku bude klíčem k vaší spokojenosti během mnoha let.

1. Skutečná technika

Nespokojte se s kouskem značkovýho generického haraburdí. Ujistěte se, že Váš budoucí auto zvedák pochází z myslí a rukou oddaného týmu inženýrů, kteří byli tvrdohlaví ve své cestě vyrobit nejlepší možný auto zvedák. Někdo byl hrdý při navrhování Vašeho auto zvedáku, šance, že vy budete hrdí na jeho vlastnění, je velmi vysoká. Rovněž proces zvedaní bude probíhat mnohem snadněji, pokud výrobci budou přemýšlet více nad tím, jak bude daný výrobek používán a ne nad tím, jak ho co nejrychleji prodat.

Následujte těchto 10 kroků a máte zaručeno, že skončíte s auto zvedákem vhodným právě pro vás.

Myslíte si, že jsme vynechali něco důležitého? Které věci jsou rozhodující při koupi autozvedáku? Zanechte nám připomínku a pomozte tak ostatním.



Zpět na seznam článků

TOPlist